Fusilli spinaci, spenatpasta med feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fusilli spinaci, spenatpasta med feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spiralpasta (fusilli)

400.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Babyspenat

200.0 

gram

Apetina tärnad 22% fett }

200.0 

gram

Oliver svarta avrunna

12.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spiralpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santagostino Catarratto-Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 55 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 23

Recept: 2840 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 482 gram)

Ingredienser

Visa:

Spiralpasta (fusilli) 400.0 gram 51%

Rödlök 1.0 st stor 3%

Babyspenat 200.0 gram 1%

Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 18%

Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%

Olivolja 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 24%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spiralpasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skölj spenaten. Skala och skiva lök. Tärna fetaost om färsk.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.
  3. Hetta under tiden upp olja i stor stekpanna. Fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt spenat. Salta och peppra.
  4. Lägg upp pastan på tallrik, smula över fetaost och tillsätt oliver.

Kockens kommentar

Babyspenat, dvs primörblad, har fin mild och fyllig smak och passar bättre än fullvuxen spenat. Djupfryst spenat passar inte till denna rätt.

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Fusilli spinaci, spenatpasta med feta