Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2840 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Spiralpasta (fusilli) 400.0 gram 51%
Rödlök 1.0 st stor 3%
Babyspenat 200.0 gram 1%
Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 18%
Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 24%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skölj spenaten. Skala och skiva lök. Tärna fetaost om färsk.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.
- Hetta under tiden upp olja i stor stekpanna. Fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt spenat. Salta och peppra.
- Lägg upp pastan på tallrik, smula över fetaost och tillsätt oliver.
Kockens kommentar
Babyspenat, dvs primörblad, har fin mild och fyllig smak och passar bättre än fullvuxen spenat. Djupfryst spenat passar inte till denna rätt.
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Fusilli spinaci, spenatpasta med feta
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan