Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor med skal 1.2 kilo 38%
Purjolök 0.5 styck 2%
Parmesan nyriven 0.5 dl 5%
Olivolja 2.0 msk 13%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 40%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala räkorna och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg upp på tallrik.
- Lägg riven parmesanost ovanpå räkorna. Ringla över olivolja och strö över svartpeppar. Servera.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Räksallad med parmesan (lätt måltid)
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan