Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 362

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1140 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 25%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Drambuie 10.0 cl 34%

Grädde 2.0 dl 63%

Viltfond koncentrerad 1.5 msk 3%

el. oxfond konc. 0%

Salt och peppar 0%

Matlagningsmjöl 0%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Tillsätt grädde, fond och låt sjuda på medellåg värme i cirka 10 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och fond. Även gärna med steksky om sådan finns.
  3. Späd med vatten om såsen är för tjock. Önskas tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagnings­mjöl. Koka 3 minuter.

Kockens kommentar

En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.

Passar till

Kött t.ex. strutsfilé

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Enkel drambuiesås