Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 165

GBR (GI) / port: 1
Recept: 662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 29%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Salt 0%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 49%
Smör normalsaltat 20.0 gram 22%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Om kål > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen. Hel kokas i 10-12 minuter och buketter i 3-5 minuter tills den är al dente. Ta ur blomkålen.
- Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög/hög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen.
Kockens kommentar
Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente). Tips! Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Lättkokt blomkål med bacon
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget