Lättkokt blomkål med bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lättkokt blomkål med bacon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Lagerblad

1.0 

blad

Salt

 

 

Bacon som knapersteks}

8.0 

skivor

Smör normalsaltat

20.0 

gram

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

Om kål >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 165

GBR (GI) / port: 1

Recept: 662 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 219 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 29%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Salt 0%

Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 49%

Smör normalsaltat 20.0 gram 22%

 

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Om kål > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen. Hel kokas i 10-12 minuter och buketter i 3-5 minuter tills den är al dente. Ta ur blomkålen.
  2. Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög/hög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen.

Kockens kommentar

Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente). Tips! Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Kötträtter

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Lättkokt blomkål med bacon