Grönsallad med kokt lax, lätt måltid av restmat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsallad med kokt lax, lätt måltid av restmat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax kokt

500.0 

gram

Huvudsallat

1.0 

huvud

el. annan sallat

 

 

Grön sparris färsk

12.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Dressing

1.0 

dl

Örtsalt ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 352 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax kokt 500.0 gram 43%

Huvudsallat 1.0 huvud 1%

el. annan sallat 0%

Grön sparris färsk 12.0 styck 2%

Persilja till garnering 0%

Creme fraiche 2.0 dl 21%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 21%

Dressing 1.0 dl 13%

Örtsalt ¤ 0%

Tillagning (12 min + 30 min )

  1. Koka lax om den inte redan är färdig.
  2. Ansa och skölj grönsakerna. Låt rinna av. Skär av sparrisens nedre torra del.
  3. Koka upp vatten och koka sparrisen al dente i cirka 5 minuter.
  4. Lägg upp salladsblad på tallrikar. Lägg på sparris, lax och crème fraiche. Dra några varv med pepparkvarnen över. Klipp över lite persilja.
  5. Servera salladen med dressing, bröd och örtsalt till.

Kockens kommentar

Detta är en lätt måltid lämpligen tillagad av kokta laxrätter. Variera ingredienser enligt eget tycke och tillgång. Fungerar även väl som en förrätt.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Grönsallad med kokt lax, lätt måltid av restmat