
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul.
Ingredienser
Rött vin 75.0 cl
Vatten 10.0 cl
Strösocker 5.0 msk
Kanelstång 10 cm 1.0 styck
Kryddnejlika 3.0 styck
Tillbehör:
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Häll vatten i en kastrull och tillsätt socker, kanelstång och kryddnejlikor.
Koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt stå och dra i 30 min. - Tillsätt rödvin och värm upp utan att det börjar koka. Sila ev. bort kryddorna.
Serveras varmt.
Kockens kommentar
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till glögg. Glühwein dricks liksom glögg varm. Medan glögg förutom vin, kan innehålla starksprit i form av brännvin och konjak, brukar glühwein endast utgöras av kryddsatt vin, ibland utspätt med vatten.
Som tillvalskrydda används ibland även vaniljstång (uppskuren på längden).
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar
Liknande recept som Glühwein
-
Klassisk hemlagad glögg - glödgat vin
Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemlagad glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Varm apelsinglögg
Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström. -
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Hemlagad glögg - snabbvarianten