Glühwein

Glühwein

Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 8

Rött vin

75.0 

cl

Vatten

10.0 

cl

Strösocker

5.0 

msk

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Kryddnejlika

3.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Citron juice+fruktkött

4.0 

skivor

el. apelsinskivor

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Rött vin 75.0 cl

Vatten 10.0 cl

Strösocker 5.0 msk

Kanelstång 10 cm 1.0 styck

Kryddnejlika 3.0 styck

Tillbehör:

Citron juice+fruktkött 4.0 skivor

el. apelsinskivor

Bild saknas
Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Häll vatten i en kastrull och tillsätt socker, kanelstång och kryddnejlikor.

    Koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt stå och dra i 30 min.

  2. Tillsätt rödvin och värm upp utan att det börjar koka. Sila ev. bort kryddorna.

    Serveras varmt.

Kockens kommentar

Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till glögg. Glühwein dricks liksom glögg varm. Medan glögg förutom vin, kan innehålla starksprit i form av brännvin och konjak, brukar glühwein endast utgöras av kryddsatt vin, ibland utspätt med vatten.

Som tillvalskrydda används ibland även vaniljstång (uppskuren på längden).

ALTERNATIV

Jägerte

Negus

Honeymint tea

Rise & Fall

Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar

Liknande recept som Glühwein