Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
Ingredienser
Rött vin 1.0 flaska
Apelsin hel 1.0 styck
Kryddnejlika 1.0 msk
Kanelstång 1.0 styck
Skapat av
Åsa, Kockskolan
Tillagning
- Skiva apelsinen och lägg skivorna tillsammans med kryddnejlikor och kanelstång i vinet.
- Värm försiktigt på svag värme. Får inte koka, över 83 grader försvinner alkoholen.
- Tillsätt socker enligt egen smak och rör om. Eller servera socker i skål och låt gästerna söta själva.
- Serveras varm, bäst i värmetåliga glas.
Kockens kommentar
Det går naturligtvis att göra alkoholfri för den som önskar.
Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar
Liknande recept som Åsas enkla glüwein
-
Klassisk hemlagad glögg - glödgat vin
Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemlagad glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Varm apelsinglögg
Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström. -
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Hemlagad glögg - snabbvarianten