Åsas enkla glüwein

Åsas enkla glüwein

Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 5

Rött vin

1.0 

flaska

Apelsin (juice+kött)

1.0 

styck

Kryddnejlika

1.0 

msk

Kanelstång

1.0 

styck

Strösocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Rött vin 1.0 flaska

Apelsin (juice+kött) 1.0 styck

Kryddnejlika 1.0 msk

Kanelstång 1.0 styck

Strösocker

Bild saknas
Skapat av
Åsa, Kockskolan

Tillagning

  1. Skiva apelsinen och lägg skivorna tillsammans med kryddnejlikor och kanelstång i vinet.

  2. Värm försiktigt på svag värme. Får inte koka, över 83 grader försvinner alkoholen.

  3. Tillsätt socker enligt egen smak och rör om. Eller servera socker i skål och låt gästerna söta själva.

  4. Serveras varm, bäst i värmetåliga glas.

Kockens kommentar

Det går naturligtvis att göra alkoholfri för den som önskar.

Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar

Liknande recept som Åsas enkla glüwein