Varm apelsinglögg
Ingredienser
Strösocker 3.0 dl
Vatten 4.0 dl
Kardemumma mald 0.5 tsk
Stjärnanis 2.0 styck
Kanelstång 1.0 styck
Apelsin hel 5.0 styck
Alternativ:
Torrt vitt vin 3.0 dl
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning
- Koka socker, vatten och kryddor på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.
- Tvätta apelsiner. Riv skalet av 2. Pressa ur saften och häll den i kryddlagen. Gör med fördel glöggen dagen innan.
- Vid servering, värm försiktigt upp glöggen spetsa gärna med torrt vitt vin.
Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar
Liknande recept som Varm apelsinglögg
-
Klassisk hemlagad glögg - glödgat vin
Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemlagad glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Varm apelsinglögg
Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström. -
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Hemlagad glögg - snabbvarianten