Varm apelsinglögg

Varm apelsinglögg

Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström.

Lägg till ingredienser

Antal koppar: 5

Strösocker

3.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

Kardemumma mald

0.5 

tsk

Stjärnanis

2.0 

styck

Kanelstång

1.0 

styck

Apelsin (juice+kött)

5.0 

styck

 

Alternativ:

 

Torrt vitt vin

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Strösocker 3.0 dl

Vatten 4.0 dl

Kardemumma mald 0.5 tsk

Stjärnanis 2.0 styck

Kanelstång 1.0 styck

Apelsin (juice+kött) 5.0 styck

Alternativ:

Torrt vitt vin 3.0 dl

Bild saknas
Skapat av
Tina Nordström

Tillagning

  1. Koka socker, vatten och kryddor på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.
  2. Tvätta apelsiner. Riv skalet av 2. Pressa ur saften och häll den i kryddlagen. Gör med fördel glöggen dagen innan.
  3. Vid servering, värm försiktigt upp glöggen spetsa gärna med torrt vitt vin.

Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar

Liknande recept som Varm apelsinglögg