X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
Ingredienser
Xanté Poire au Cognac 4.0 cl
Varm & Kall } 15.0 cl
Citronjuice 1.0 cl
Honung flytande 1.0 cl
Tillbehör:
Skapat av
Cat Bar
Tillagning
- Skålla mandel: Koka upp vatten.
Lägg ner mandeln i ca 10 sekunder.
Ta ur och skölj mandeln i kallt vatten.
Kläm bort skalet mellan fingarna. - Drink: Hetta upp vinet utan att det börjar sjuda eller koka (fr.o.m. 70°C dunstar spriten!).
- Häll upp i värmetåligt glas. Tillsätt päronlikören (Xanté), med en skvätt citron och en "nypa" honung enligt egen smak. Rör om.
Lägg ner några mandlar.
Kockens kommentar
Katharina på the Catbar: Minusgrader! Sportlov!
VM i Åre! Fram med lovikkavantarna - år 2007 är de fordrade med fleece, oh dessa moderna tider. Nu håller vi tummarna i tumvantarna för världens bästa skidlandslag. Häpp, häpp, häpp!
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar
Liknande recept som X-Pearience Åre!
-
Klassisk hemlagad glögg - glödgat vin
Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemlagad glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Varm apelsinglögg
Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström. -
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Hemlagad glögg - snabbvarianten