
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
Tillagning
- Häll hett vatten i ett värmetåligt glas.
- Hetta upp Kiviks Varm & Kall till kokpunkten. Låt det inte koka.
- Häll bort vattnet ur glaset.
Lägg i en bit kantelstång.
Fyll till 2/3-delar med Kiviks Varm & Kall.
Häll på vaniljvodkan och rör om.
Drick det hett.
Kockens kommentar
Varm & Kall är ett fruktvin tillverkat av Kiviks musteri. Förekommer i två variander, med äppelsmak (Varm & Kall Astrakan) och med päronsmak (Kiviks Varm & Kall). Kan drickas såväl varm som kall och båda fungerar som ingrediens till denna drink.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar
Liknande recept som Rise & Fall
-
Klassisk hemlagad glögg - glödgat vin
Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemlagad glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Varm apelsinglögg
Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström. -
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Hemlagad glögg - snabbvarianten