Jägerte

Jägerte

Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Te (bryggt)

20.0 

cl

Mörk rom

4.0 

cl

Råsocker

3.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Värmetåligt stort glas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Brygg te.

  2. Häll upp i värmetåligt glas och tillsätt socker och rom.

    Servera med en citronklyfta till eller i.

Kockens kommentar

Te, till skillnad från kaffe, förekommer sällsynt med alkohol som drink. Jägerte, med ursprung från Österrike, är den enda välkända klassikern.

Detta trots att te "gifter sig väl" med olika spritsorter. Förklaringen kan vara att kaffe i västerlandet dricks ofta efter kvällsmat och te oftare till frukost, eller under dagen. Te är vanligt i österled, t.ex. i Indien men där förtär man sällan alkohol.

ALTERNATIV

Glühwein

Negus

Honeymint tea

Rise & Fall

Fler drinkrecept inom Varma tedrinkar

Liknande recept som Jägerte

  • Recept på Jägerte

    Jägerte

    Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.