Jägerte
Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.
Ingredienser
Te (bryggt) 20.0 cl
Mörk rom 4.0 cl
Råsocker 3.0 tsk
Tillbehör:
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Brygg te.
- Häll upp i värmetåligt glas och tillsätt socker och rom.
Servera med en citronklyfta till eller i.
Kockens kommentar
Te, till skillnad från kaffe, förekommer sällsynt med alkohol som drink. Jägerte, med ursprung från Österrike, är den enda välkända klassikern.
Detta trots att te "gifter sig väl" med olika spritsorter. Förklaringen kan vara att kaffe i västerlandet dricks ofta efter kvällsmat och te oftare till frukost, eller under dagen. Te är vanligt i österled, t.ex. i Indien men där förtär man sällan alkohol.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma tedrinkar
Liknande recept som Jägerte
-
Jägerte
Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.