Rapphöna i konjaksås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rapphöna i konjaksås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rapphöna urtagen +skinn

4.0 

styck

Smör och/el. matolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Brandy/cognac

10.0 

cl

Grädde (matlagningsgrädde)

1.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Steksky

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Brytbönor färska

200.0 

gram

Rönnbärsgelé

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Briccotondo Barbera

Smakrikt rött vin
Pris: 77 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 886

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3543 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 492 gram)

Ingredienser

Visa:

Rapphöna urtagen +skinn 4.0 styck 47%

Smör och/el. matolja 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Brandy/cognac 10.0 cl 6%

Grädde (matlagningsgrädde) 1.0 dl 4%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%

Steksky 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 15%

Brytbönor färska 200.0 gram 2%

Rönnbärsgelé 2.0 dl 18%

Tillagning (1 tim )

  1. Skär loss lår och filé. Ansa bönor, skala och tärna potatis.
  2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn fågeln några minuter på vardera sidorna till fin färg. Sänk värmen och efterstek 15 minuter under lock. Ta ur och låt vila 5-10 minuter.
  3. Hetta under tiden upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprig. Salta.
  4. Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
  5. Sås: Häll grädde, fond och brandy i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka i 5 minuter.

Kockens kommentar

Passar till

Förslag förrättssoppa

Förslag efterrätt

Hemlagad rönnbärsgelé

Fler recept inom Vild skogsfågel

Liknande recept som Rapphöna i konjaksås