Tsatsiki (tzatziki) grekisk yohurtsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tsatsiki (tzatziki) grekisk yohurtsås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Yoghurt grekisk

3.0 

dl

el. naturell yoghurt

 

 

Slanggurka

0.5 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja

1.0 

msk

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 104

GBR (GI) / port: 0

Recept: 518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:

Yoghurt grekisk 3.0 dl 69%

el. naturell yoghurt 0%

Slanggurka 0.5 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%

Persilja 1.0 msk 0%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 1%

Olivolja 1.0 msk 22%

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka dill.
  2. Skala gurka och gröp ur det mjuka frökärnepartiet som tas bort. Grovriv den fasta delen.
  3. Skala och riv vitlök (eller pressa).
  4. Blanda ingredienserna utom olivoljan. Droppa olivolja över och ställ kallt.

Kockens kommentar

Tsatsiki (Grekisk gurkyoghurt) passar väl till kryddstarka kötträtter. Naturell standardyoghurt ger en lösare konsistens än grekisk eller turkisk yoghurt. Vill man få vanlig yoghurt fastare, vattnar man ur knappt dubbla mängden i en silduk eller genom ett kaffefilter. Låt stå och droppa i 2-3 timmar. (se recept > Tzatziki - grundrecept). Läs mer > Om inlagd gurka.

Alternativ, passar till

Tzatziki - grundrecept

Grekiska köttbullar

Grekisk lammstek

Souvlaki med pita

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Tsatsiki (tzatziki) grekisk yohurtsås