Pilgrimsrosett (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsrosett (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

8.0 

styck

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Sås:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Honung

1.0 

msk

Hummerfond konc.

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1133 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 145 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 10%

Ostronskivling färsk 150.0 gram 4%

Purjolök 0.5 styck 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 8%

Salt och vitpeppar 0%

 

Sås:

Vispgrädde 2.0 dl 64%

Honung 1.0 msk 6%

Hummerfond konc. 3.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

Gräslök 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sås: Häll grädde, fond och honung i en kastrull. Låt småkoka tills halva vätskan återstår. Salta och peppra.
  2. Skiva purjolöken och svampen. Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme cirka 5 minuter.
  3. Skiva musslorna på mitten.
  4. Stek: Värm smör i panna med lock, medelvärme. Stek musslorna hastigt 1-2 minuter under lock. De är klara när de blivit vita. Eller servera musslorna råa.
  5. Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Pilgrimsrosett (förrätt)