
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1133 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 10%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 4%
Purjolök 0.5 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 8%
Sås:
Vispgrädde 2.0 dl 64%
Honung 1.0 msk 6%
Hummerfond konc. 3.0 msk 10%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sås: Häll grädde, fond och honung i en kastrull. Låt småkoka tills halva vätskan återstår. Salta och peppra.
- Skiva purjolöken och svampen. Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme cirka 5 minuter.
- Skiva musslorna på mitten.
- Stek: Värm smör i panna med lock, medelvärme. Stek musslorna hastigt 1-2 minuter under lock. De är klara när de blivit vita. Eller servera musslorna råa.
- Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Pilgrimsrosett (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan