Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Forell hel (t.ex. regnbåge) 4.0 styck 49%
Vatten till kokning 2.0 liter Äts ej
Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 1.0 msk Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Kryddpeppar hel 15.0 styck Äts ej
Salt 2.0 msk Äts ej
Sås:
Schalottenlök 3.0 st små 2%
Mjölk 2.0 dl 6%
Smör normalsaltat 50.0 gram 17%
Majsstärkelse 1.5 tsk 1%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 25%
Kockskolan:
Blåkoka > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett i en stekpanna på medellåg värme 3-5 minuter.
- Tillsätt mjölk och majsstärkelse. Låt småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt mot slutet extra majsstärkelse eller mjölk för lagom konsistens.
- Skala och koka potatis.
- Koka upp vatten med ättika och övriga ingredienser. Låt koka i 10 minuter.
- Lägg i fisken och tag av kastrullen från värmen. Låt fisken ligga i spadet 5-10 minuter, tills köttet är genomkokt och lossar lätt från ryggbenet.
Kockens kommentar
Blåforell är en klassisk recept. För att fisken (skinnet) skall bli blå måste fisken vara purfärsk, helst läggas levande i kokande vatten. Läs mer > Blåkoka.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Truite au bleu - blåforell
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan