Truite au bleu - blåforell

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Truite au bleu - blåforell

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Forell hel (t.ex. regnbåge)

4.0 

styck

Vatten till kokning

2.0 

liter

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Lagerblad

2.0 

blad

Kryddpeppar hel

15.0 

styck

Salt

2.0 

msk

 

Sås:

 

Schalottenlök

3.0 

st små

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Majsstärkelse

1.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Blåkoka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Bonnet Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 378 gram)

Ingredienser

Visa:

Forell hel (t.ex. regnbåge) 4.0 styck 49%

Vatten till kokning 2.0 liter Äts ej

Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 1.0 msk Äts ej

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Kryddpeppar hel 15.0 styck Äts ej

Salt 2.0 msk Äts ej

 

Sås:

Schalottenlök 3.0 st små 2%

Mjölk 2.0 dl 6%

Smör normalsaltat 50.0 gram 17%

Majsstärkelse 1.5 tsk 1%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 25%

 

Kockskolan:

Blåkoka > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett i en stekpanna på medellåg värme 3-5 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och majsstärkelse. Låt småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt mot slutet extra majsstärkelse eller mjölk för lagom konsistens.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Koka upp vatten med ättika och övriga ingredienser. Låt koka i 10 minuter.
  5. Lägg i fisken och tag av kastrullen från värmen. Låt fisken ligga i spadet 5-10 minuter, tills köttet är genomkokt och lossar lätt från ryggbenet.

Kockens kommentar

Blåforell är en klassisk recept. För att fisken (skinnet) skall bli blå måste fisken vara purfärsk, helst läggas levande i kokande vatten. Läs mer > Blåkoka.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Truite au bleu - blåforell