Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1167 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst kokt 600.0 gram 71%
Champinjoner färska 300.0 gram 6%
Matolja (oliv) 2.0 msk 21%
Mangoldskott 100.0 gram 1%
Krydda gärna med:
Anis hel %
Salvia färsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skölj sallat och svamp och låt rinna av. Skär dem sedan i mindre delar och strimla kalkonen.
- Stek svampen i torr panna tills vattnet försvunnit. Tillsätt matfett och stek på medelhög värme ett par minuter så att den får färg.
- Lägg upp salladen på tallrik. Häll på lite olivolja. Tillsätt kalkonstrimlorna. Krydda salladen.
Fler recept inom Sallad med kött
Liknande recept som Kalkonsallad (lätt måltid)
-
Bulgursallad med korv och aprikos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Matig sommarsallad med salami och ost
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Carina Brydlings sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Melon med skinka (lätt måltid)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad med limemarinerad kyckling
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Renskavssallad med vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstsallad med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel