Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3173 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 8.0 styck 60%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 10%
Timjan torkad 0.5 tsk 0%
Peppar 0%
Tandpetare Äts ej
Tillbehör:
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%
Ris 3.0 dl 27%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Klappa in kycklingfiléerna med timjan och nymald peppar. Linda in dem med bacon. Fäst baconskivorna med tandpetare.
- Bryn kycklingfiléerna hastigt i panna på medelhög värme, tills baconet fått lite färg.
- Ansa och skär paprika i klyftor. Lägg i ugnssäker form.
- Lägg kycklingfiléerna i ugnssäker form. Sätt in kycklingfiléer och paprikan i ugnen i cirka 15 minuter.
- Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis och choronsås. Beräkna i så fall ytterligare 15 minuter i tillagningstid.
Kockens kommentar
Kyklingfilé är magert och lätt torrt kött, varför det med fördel kan späckas med t.ex. bacon.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept med kycklingfilé
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Kycklingfilé med bacon
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan