Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1818 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomatjuice 1.0 liter 11%
Tomater 10.0 styck 10%
Gul lök 2.0 st stora 8%
Äpple syrligt 3.0 styck 7%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 5%
Limejuice 2.0 msk 0%
Koriander färsk 6.0 kvistar 0%
Grädde 3.0 dl 59%
Tabasco röd 3.0 stänk 0%
Tillbehör:
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök. Skala och kärna ur äpplen och skär i små tärningar. Hacka koriander. Fintärna tomater.
- Koka upp i en stor kastrull tomatjuice, grönsaksfond, 1/3 av tomaterna, 2/3 av äpplena och hälften av löken på medellåg värme. Låt sjuda i 30 minuter.
- Salsa: Blanda resten av tomater, äpple och lök med koriander och limejuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Sila soppan. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp. Tillsätt grädde, smaka av med vitpeppar, salt och tabasco.
- Häll upp soppan i tallrikar och tillsätt salsa. Servera gärna ett gott bröd till soppan.
Kockens kommentar
Soppan kan serveras varm eller kall.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan