Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomatjuice

1.0 

liter

Tomater

10.0 

styck

Gul lök

2.0 

st stora

Äpple syrligt

3.0 

styck

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Limejuice

2.0 

msk

Koriander färsk

6.0 

kvistar

Grädde

3.0 

dl

Tabasco röd

3.0 

stänk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd?

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1818 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 759 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomatjuice 1.0 liter 11%

Tomater 10.0 styck 10%

Gul lök 2.0 st stora 8%

Äpple syrligt 3.0 styck 7%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 5%

Limejuice 2.0 msk 0%

Koriander färsk 6.0 kvistar 0%

Grädde 3.0 dl 59%

Tabasco röd 3.0 stänk 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd? %

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skala och kärna ur äpplen och skär i små tärningar. Hacka koriander. Fintärna tomater.
  2. Koka upp i en stor kastrull tomatjuice, grönsaksfond, 1/3 av tomaterna, 2/3 av äpplena och hälften av löken på medellåg värme. Låt sjuda i 30 minuter.
  3. Salsa: Blanda resten av tomater, äpple och lök med koriander och limejuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Sila soppan. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp. Tillsätt grädde, smaka av med vitpeppar, salt och tabasco.
  5. Häll upp soppan i tallrikar och tillsätt salsa. Servera gärna ett gott bröd till soppan.

Kockens kommentar

Soppan kan serveras varm eller kall.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa