Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 22%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitt matbröd stor skiva 4.0 skivor 29%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 27%
Hårdost lagrad 12.0 skivor 26%
Tomater 2.0 styck 2%
Senap fransk osötad 4.0 tsk 1%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 15%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Knaperstek bacon.
- Smöra brödet och dela skivorna i halvor.
- Garnera med ost, bacon, tomat och senap.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Ost och bacon på morotsbröd
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan