Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pepparrot nyriven

0.8 

dl

Salt

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillval:

 

Citronjuice

 

 

Worcestershiresås

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 489

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 0

Recept: 756 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 52%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 19 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 96%

Pepparrot nyriven 0.8 dl 6%

Salt 0%

Aluminiumfolie %

 

Tillval:

Citronjuice 0%

Worcestershiresås 0%

 

Kockskolan:

Om aromsmör > %

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Riv pepparroten fint.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Gör gärna extra mycket och ha till hands i frysen. Passar till stekt och grillad mat.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Pepparrotssmör