Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2558 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingdelar med skinn och ben 1.0 kilo 56%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Timjan färsk 4.0 kvistar 0%
Vetemjöl till panering 0.5 dl 4%
Smör och/el. matolja 25.0 gram 7%
Salt och peppar 3.0 gram 0%
Sås:
Schalottenlök finhackad 2.0 st små 1%
Rödvinsvinäger 1.0 dl 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 21%
Hårdost riven 0.5 dl 3%
Morot 1.0 styck 1%
Purjolök 0.5 styck 1%
Gröna bönor färska 100.0 gram 1%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Repa av timjansbladen. Skala vitlök. Förbered grönsaker.
- Potatis: Skala potatis och skär 10-15 snitt i varje utan att skära helt igenom (läs mer, se recept > Hasselbackspotatis). Lägg dem i en smord (smörad) ugnssäker form så att de inte bränner fast. Lägg en klick matfett på varje potatis. Sätt mitt i ugnen i 45 minuter. Efter halva tiden pensla med ytterligare smält matfett, salta och strö på riven ost.
- Enkelpanera: Salta och peppra kycklingbitarna. Vänd bitarna i vetemjöl på en tallrik. Läs mer > Så panerar man.
- Steka: Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme och bryn kycklingen runt om. Tillsätt vitlöksklyftor och timjan. Efterstek på medellåg värme i cirka 30 minuter. Vänd köttet några gånger och se till att de inte svartbränns.
- Sås: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk i panna på medelvärme ett par minuter. Tillsätt vinäger, vatten, fond. Höj värmen och koka ner till halv volym. Sila såsen. Koka upp på nytt och vispa ner en klick kallt smör. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Lättkoka grönsakerna i högst 5 minuter och skär dem sedan i vackra bitar, som på bilden.
Kockens kommentar
Ett elegant sätt att servera rotfrukter är att, som på bilden, snitta dem rakt respektive snett i vardera änden och därefter ställa upp dem på tallriken.
Så tillagas
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Knaperstekt kyckling med hasselbackspotatis
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan