Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödtunga filé

4.0 

st stora

Majonnäs äkta

3.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Persilja

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Sötpotatis

0.8 

kilo

Grön sparris färsk

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 795

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3180 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödtunga filé 4.0 st stora 11%

Majonnäs äkta 3.0 dl 64%

Senap fransk osötad 1.0 msk 0%

Persilja 1.0 knippe 0%

Salt och peppar 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

 

Tillbehör:

Sötpotatis 0.8 kilo 17%

Grön sparris färsk 200.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Om gratinering > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
  2. Picka små hål i sötpotatisen med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
  3. Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
  4. Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
  5. När potatisen är klar, sätt grillen på 250°C.
  6. Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
  7. Gratinera fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen till fin färg utan att svartbränna.

Kockens kommentar

En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatisen. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Majonnästunga