Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 795

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3180 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödtunga filé 4.0 st stora 11%
Majonnäs äkta 3.0 dl 64%
Senap fransk osötad 1.0 msk 0%
Persilja 1.0 knippe 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Sötpotatis 0.8 kilo 17%
Grön sparris färsk 200.0 gram 2%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
- Picka små hål i sötpotatisen med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
- Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
- Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
- När potatisen är klar, sätt grillen på 250°C.
- Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
- Gratinera fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen till fin färg utan att svartbränna.
Kockens kommentar
En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatisen. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.
Alternativ
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Majonnästunga
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: