Svensk caesarsallad till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svensk caesarsallad till maten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Romansallat baby

1.0 

kruka

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Parmesan nyriven

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Dressing

1.0 

dl

Krutonger

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 306

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 6

Recept: 948 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 17%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 78 gram)

Ingredienser

Visa:

Romansallat baby 1.0 kruka 1%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Parmesan nyriven 2.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Dressing 1.0 dl 42%

Krutonger 4.0 dl 59%

Tillagning (10 min )

  1. Börja med att tillreda eventuella brödkrutonger och egen dressing om sådan önskas. Extra tidsåtgång i så fall. 
  2. Skölj sallaten och låt rinna av. Riv den i mindre bitar i en skål. Riv parmesan över.
  3. Häll över dressingen över salladen före servering. Blanda väl. Garnera med gräslök.

Kockens kommentar

Detta är en falsk variant av originalet Caesarsallad. Som så ofta snyltar man på populära receptnamn i brist på fantasi. Kunskapskokboken värnar om originalrecept. Se originalet via länk nedan.

Tillhörande recept

Caesarsallad original

Caesardressing

Brödkrutonger

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Svensk caesarsallad till maten