Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Isterband 4.0 styck 56%
Stuvad potatis:
Potatis kokt 0.8 kilo 20%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Mjölk 3.5 dl 6%
Smör normalsaltat 3.0 msk 9%
Salt 4.0 krm 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Vitpeppar 0%
Tillbehör:
Rödbetor inlagda 200.0 gram 4%
Senap svensk 4.0 msk 3%
Kockskolan:
Så stuvar man > Äts ej
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Om okokt potatis: Borsta den ren och klyfta. Koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och svalna. (Extra tillagningstid 30 minuter). Potatisen skall vara torr när den blandas med såsen.
- Béchamel: Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk under omrörning. Låt sjuda i cirka 5 minuter på medellåg värme. Rör om då och då så att inte såsen blir bränd i botten. Tillsätt mer mjölk om såsen är för tjock, eller vispa ner lite stärkelsemjöl för tjockare sås. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad dill.
- Häll såsen över potatisen i lagom mängd. Garnera med dillkvistar. Stuvad potatis kan ätas, varm, ljummen eller kall.
- Stek isterbanden på medelhög värme, tills de blivit genomvarma (matfett till stekning är inte nödvändigt). Man kan också halvera korven på längden och steka den, men då är lite fett i pannan lämpligt.
- Servera med rödbetor och senap.
Kockens kommentar
Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potatis. Isterband är en lättrökt, grovkornig korv med syrlig smak. Läs mer, klicka på ingrediensen,
Alternativt tillbehör
Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan