Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Isterband

4.0 

styck

 

Stuvad potatis:

 

Potatis kokt

0.8 

kilo

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

3.5 

dl

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Salt

4.0 

krm

Dill

1.0 

knippe

Vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Rödbetor inlagda

200.0 

gram

Senap svensk

4.0 

msk

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Atelier Syrah Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 65 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 518 gram)

Ingredienser

Visa:

Isterband 4.0 styck 56%

 

Stuvad potatis:

Potatis kokt 0.8 kilo 20%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Mjölk 3.5 dl 6%

Smör normalsaltat 3.0 msk 9%

Salt 4.0 krm 0%

Dill 1.0 knippe 1%

Vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Rödbetor inlagda 200.0 gram 4%

Senap svensk 4.0 msk 3%

 

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Om okokt potatis: Borsta den ren och klyfta. Koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och svalna. (Extra tillagningstid 30 minuter). Potatisen skall vara torr när den blandas med såsen.
  2. Béchamel: Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk under omrörning. Låt sjuda i cirka 5 minuter på medellåg värme. Rör om då och då så att inte såsen blir bränd i botten. Tillsätt mer mjölk om såsen är för tjock, eller vispa ner lite stärkelsemjöl för tjockare sås. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad dill.
  3. Häll såsen över potatisen i lagom mängd. Garnera med dillkvistar. Stuvad potatis kan ätas, varm, ljummen eller kall.
  4. Stek ister­banden på medelhög värme, tills de blivit genomvarma (matfett till stekning är inte nödvändigt). Man kan också halvera korven på längden och steka den, men då är lite fett i pannan lämpligt.
  5. Servera med rödbetor och senap.

Kockens kommentar

Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potatis. Isterband är en lättrökt, grovkornig korv med syrlig smak. Läs mer, klicka på ingrediensen,

Alternativt tillbehör

Skånsk potatis

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor