Tomat- och basilikasmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomat- och basilikasmör

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör el. margarin

100.0 

gram

Soltorkade tomater

4.0 

styck

Basilika

8.0 

kvistar

Svartpeppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 584

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 0

Recept: 747 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 63%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 97%

Soltorkade tomater 4.0 styck 4%

Basilika 8.0 kvistar 0%

Svartpeppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Om aromsmör > %

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Finhacka tomaterna och basilikan.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Passar till stekt och grillad mat.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Tomat- och basilikasmör