Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1461 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krustadskal små 12.0 st små 43%
Kycklinglever 200.0 gram 16%
Svamp 150.0 gram 3%
Smör till stekning 1.0 msk 7%
Vetemjöl 1.0 msk 2%
Grädde 1.0 dl 25%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%
Sherry el. Madeira 1.0 msk 1%
Pressad apelsin 2.0 msk 1%
Timjan färsk 0%
Tillval:
Sallat 0%
Kockskolan:
Om krustader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina levern om den är fryst. Torka av den noga och skär den i småbitar. Finhacka svampen.
- Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
- Torrstek svampen i en panna på medelhög värme tills allt utrinnande vatten har kokat bort.
- Tillsätt lite smör och levern. Strö över lite mjöl. Stek i ett par-tre minuter. Rör om.
- Tillsätt grädde, fond, starkvin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Späd med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och peppra.
- Fyll krustaderna med sautén, garnera med färsk timjan och servera.
Kockens kommentar
Bäst är om man själv tillagar krustaderna. De färdiglagade krustaderna som finns i handeln varken smakar särskilt gott eller fungerar speciellt väl. Med fuktiga ingredienser mjuknar dessa snabbt, vilket inte hemlagade gör. Hemlagade blir krispiga och smakrika. Se recept > Hemlagade krustader. Läs mer om krustader > klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Krustader, vol-au-vents ¤
Liknande recept som Krustader med kycklingleversauté (plockmat)
-
Klassiska friterade krustadskal av frityrsmet
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hembakad vol-au-vent (bouchées)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouchée ā la Reine, drottningens vol-au-vent
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lobster Newburg, hummerfylld vol-au-vent
Tid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krustader med kycklingleversauté (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Prästost, löjrom och ägg i pajskal
Tid: 3 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Peter Jelksäter, Kocklandslaget
-
Krustader med njursauté (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxkrustader med avokadokräm
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan