Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 259
 
    
                Kcal / portion: 122
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1461 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krustadskal små 12.0 st små 43%
Kycklinglever 200.0 gram 16%
Svamp 150.0 gram 3%
Smör till stekning 1.0 msk 7%
Vetemjöl 1.0 msk 2%
Grädde 1.0 dl 25%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%
Sherry el. Madeira 1.0 msk 1%
Pressad apelsin 2.0 msk 1%
Timjan färsk 0%
Tillval:
Sallat 0%
Kockskolan:
Om krustader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina levern om den är fryst. Torka av den noga och skär den i småbitar. Finhacka svampen.
- Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
- Torrstek svampen i en panna på medelhög värme tills allt utrinnande vatten har kokat bort.
- Tillsätt lite smör och levern. Strö över lite mjöl. Stek i ett par-tre minuter. Rör om.
- Tillsätt grädde, fond, starkvin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Späd med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och peppra.
- Fyll krustaderna med sautén, garnera med färsk timjan och servera.
Kockens kommentar
Bäst är om man själv tillagar krustaderna. De färdiglagade krustaderna som finns i handeln varken smakar särskilt gott eller fungerar speciellt väl. Med fuktiga ingredienser mjuknar dessa snabbt, vilket inte hemlagade gör. Hemlagade blir krispiga och smakrika. Se recept > Hemlagade krustader. Läs mer om krustader > klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Krustader, vol-au-vents ¤
Liknande recept som Krustader med kycklingleversauté (plockmat)
- 
                
                    Klassiska friterade krustadskal av frityrsmetTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hembakad vol-au-vent (bouchées)Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bouchée ā la Reine, drottningens vol-au-ventTid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lobster Newburg, hummerfylld vol-au-ventTid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krustader med kräftskagen (plockmat)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Krustader med kycklingleversauté (plockmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Prästost, löjrom och ägg i pajskalTid: 3 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Peter Jelksäter, Kocklandslaget 
- 
                
                    Krustader med njursauté (plockmat)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Laxkrustader med avokadokrämSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krustader med kräftskagenTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              