Krustader med kycklingleversauté (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krustader med kycklingleversauté (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Krustadskal små

12.0 

st små

Kycklinglever

200.0 

gram

Svamp

150.0 

gram

Smör till stekning

1.0 

msk

Vetemjöl

1.0 

msk

Grädde

1.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Sherry el. Madeira

1.0 

msk

Pressad apelsin

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Timjan färsk

 

 

 

Tillval:

 

Sallat

 

 

Smör smält till pensling

 

 

 

Kockskolan:

 

Om krustader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Castellane Brut

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 239 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1461 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Krustadskal små 12.0 st små 43%

Kycklinglever 200.0 gram 16%

Svamp 150.0 gram 3%

Smör till stekning 1.0 msk 7%

Vetemjöl 1.0 msk 2%

Grädde 1.0 dl 25%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%

Sherry el. Madeira 1.0 msk 1%

Pressad apelsin 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Timjan färsk 0%

 

Tillval:

Sallat 0%

Smör smält till pensling 0%

 

Kockskolan:

Om krustader > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tina levern om den är fryst. Torka av den noga och skär den i småbitar. Finhacka svampen.
  2. Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
  3. Torrstek svampen i en panna på medelhög värme tills allt utrinnande vatten har kokat bort.
  4. Tillsätt lite smör och levern. Strö över lite mjöl. Stek i ett par-tre minuter. Rör om.
  5. Tillsätt grädde, fond, starkvin och apelsin­juice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Späd med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och peppra.
  6. Fyll krustaderna med sautén, garnera med färsk timjan och servera.

Kockens kommentar

Bäst är om man själv tillagar krustaderna. De färdiglagade krustaderna som finns i handeln varken smakar särskilt gott eller fungerar speciellt väl. Med fuktiga ingredienser mjuknar dessa snabbt, vilket inte hemlagade gör. Hemlagade blir krispiga och smakrika. Se recept > Hemlagade krustader. Läs mer om krustader > klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagade krustader

Fler recept inom Krustader, vol-au-vents ¤

Liknande recept som Krustader med kycklingleversauté (plockmat)