Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 292
 
    
                Kcal / portion: 107
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2140 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krustadskal små 20.0 st små 49%
Kräftstjärtar konserverade 20.0 styck 13%
Räkstjärtar burk, ej lag 20.0 styck 5%
Majonnäs äkta 1.0 dl 32%
Pepparrot färsk 2.0 cm 1%
Dill 0.5 knippe 0%
Tillval:
Smör 0%
Sallatsblad 0%
Kockskolan:
Om krustader > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finskär dill och gräslök.
- Häll bort räk- och kräftspad. torka av. Skär i mindre bitar.
- Blanda räkor och kräftor med majonnäs.
- Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
- Fyll krustaderna med majonnäsröran.
- Riv pepparrot och lägg på. Garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Bäst är om man själv tillagar krustaderna. De färdiglagade krustaderna som finns i handeln varken smakar särskilt gott eller fungerar speciellt väl. Med fuktiga ingredienser mjuknar dessa snabbt, vilket inte hemlagade gör. Hemlagade blir krispiga och smakrika. Se recept > Hemlagade krustader. Läs mer om krustader > klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Krustader, vol-au-vents ¤
Liknande recept som Krustader med kräftskagen (plockmat)
- 
                
                    Klassiska friterade krustadskal av frityrsmetTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hembakad vol-au-vent (bouchées)Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bouchée ā la Reine, drottningens vol-au-ventTid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lobster Newburg, hummerfylld vol-au-ventTid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krustader med kräftskagen (plockmat)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Krustader med kycklingleversauté (plockmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Prästost, löjrom och ägg i pajskalTid: 3 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Peter Jelksäter, Kocklandslaget 
- 
                
                    Krustader med njursauté (plockmat)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Laxkrustader med avokadokrämSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krustader med kräftskagenTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              