Krustader med kräftskagen (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krustader med kräftskagen (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal: 20

Krustadskal små

20.0 

st små

Kräftstjärtar konserverade

20.0 

styck

Räkstjärtar burk, ej lag

20.0 

styck

Majonnäs äkta

1.0 

dl

Pepparrot färsk

2.0 

cm

Dill

0.5 

knippe

Gräslök till garnering

 

 

 

Tillval:

 

Smör

 

 

Sallatsblad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om krustader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Anna de Codorníu Brut Rosé

Torr, mousserad rosé
Pris: 109 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2140 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 20%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 37 gram)

Ingredienser

Visa:

Krustadskal små 20.0 st små 49%

Kräftstjärtar konserverade 20.0 styck 13%

Räkstjärtar burk, ej lag 20.0 styck 5%

Majonnäs äkta 1.0 dl 32%

Pepparrot färsk 2.0 cm 1%

Dill 0.5 knippe 0%

Gräslök till garnering 0%

 

Tillval:

Smör 0%

Sallatsblad 0%

 

Kockskolan:

Om krustader > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Finskär dill och gräslök.
  2. Häll bort räk- och kräftspad. torka av. Skär i mindre bitar. 
  3. Blanda räkor och kräftor med majonnäs.
  4. Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
  5. Fyll krustaderna med majonnäsröran.
  6. Riv pepparrot och lägg på. Garnera med gräslök.

Kockens kommentar

Bäst är om man själv tillagar krustaderna. De färdiglagade krustaderna som finns i handeln varken smakar särskilt gott eller fungerar speciellt väl. Med fuktiga ingredienser mjuknar dessa snabbt, vilket inte hemlagade gör. Hemlagade blir krispiga och smakrika. Se recept > Hemlagade krustader. Läs mer om krustader > klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagade krustader

Fler recept inom Krustader, vol-au-vents ¤

Liknande recept som Krustader med kräftskagen (plockmat)