29 recept med Nöt-, ox- och köttgryta
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Öl är typisk i belgisk köttgryta, vilket ger en helt annan smak än rödvinet...
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
97 Kcal / 100g
521 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
104 Kcal / 100g
551 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Rätten benämns "bourguignon" på grund av vinsåsen. Denna sås anvä...
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:
109 Kcal / 100g
583 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Kalops
Antalet morötter kan med fördel ökas till 4 - 6 st. För en mildare smak kan kry...
Svarighet: Medel, Kock:
115 Kcal / 100g
580 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Högrevsgryta med champinjoner och lök
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende p...
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
126 Kcal / 100g
684 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Currygryta på högrev med kokosmjölk
Var ute i god tid så att maten är klar i tid. Det gör inget att vara färdig...
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
129 Kcal / 100g
1012 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Vodhino stifado, grekisk kött- och lökgryta
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende p...
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
131 Kcal / 100g
475 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Chiligryta på högrev med svarta bönor, kakao och öl
Jag gillar när chilin är kraftig och mustig, den behöver inte vara eldig, det...
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
132 Kcal / 100g
957 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Kryddig höstgryta med sting av starka korvar och vitlök (LCHF-recept)
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är van...
Svarighet: Medel, Kock:
135 Kcal / 100g
460 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Denna rätt kan med fördel tillredas i förväg, dagen innan. Tillaga och rensa ...
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
137 Kcal / 100g
959 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion