Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kocklandslaget
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala och skär lök och potatis i bitar. Riv vitlök.
- Gryta: Blanda kött med lite chilipulver och salt. Bryn köttet, löken och vitlöken i olja. Tillsätt buljongtärning, vatten och krossade tomater. Låt köttet sjuda tills det börjar bli mört, cirka 40 minuter.
- Lägg i potatisen och koka tills allt är klart, cirka 20 minuter.
- Blanda i kikärter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och chilipulver enligt egen smak. För att vara "djävulsk" skall de vara riktigt het.
- Kräm: Pressa citron. Riv vitlök. Blanda citronjuice, vitlök och crème fraiche.