Djävulsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Djävulsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 782 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala och skär lök och potatis i bitar. Riv vitlök.
  2. Gryta: Blanda kött med lite chilipulver och salt. Bryn köttet, löken och vitlöken i olja. Tillsätt buljongtärning, vatten och krossade tomater. Låt köttet sjuda tills det börjar bli mört, cirka 40 minuter.
  3. Lägg i potatisen och koka tills allt är klart, cirka 20 minuter.
  4. Blanda i kikärter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och chilipulver enligt egen smak. För att vara "djävulsk" skall de vara riktigt het.
  5. Kräm: Pressa citron. Riv vitlök. Blanda citronjuice, vitlök och crème fraiche.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem