Caldillo - mexikansk kalops
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Caldillo - mexikansk kalops

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 850

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3401 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 592 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär köttet i bitar. Skala och grovhacka lök. Ansa och hacka jalapeno.
  2. Hetta upp en stekkastull med olja på högsta värme. Bryn köttbitarna till fin yta runt om. Salta och peppra.
  3. Tillsätt lök och jalapeno och stek ett par minuter till på lite lägre värme. Tillsätt krossade tomater. Tillsätt vatten och fond, lite i taget.
  4. Lägg på lock och låt småkoka tills köttet är mört och tills såsen börjat tjockna (30 minuter upp till 2 timmar beroende på köttkvalité). Tillsätt mer vatten vid behov.
  5. Sätt ugnen på 125ºC. Värm upp tortillan.
  6. Lägg upp i skålar och servera brödet till.

Kockens kommentar

I stället för jalapenos kan man använda t.ex. mexikansk salsa verdesås för att få rätten "hot". Mexikaner tävlar gärna i att laga den godaste caldillon, eller som den också kallas cazuela. Fint oxkött används då helst, men kött av lägre kvalitet går bra, men måste då kokas längre tid.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem