Glöggdoftande kött- och grönsaksgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Glöggdoftande kött- och grönsaksgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1977 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 559 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Hetta upp olja i en stekkastrull. Bryn grytbitarna runt om till fin yta. Salta och peppra.
  2. Tillsätt sambal och häll på hälften av glöggen. Låt småkoka under lock i cirka 2 timmar tills köttet är mört. Provsmaka. Späd med vätska vid behov, så att det inte kokar torrt.
  3. Skala och finhacka ingefära. Skala och kärna ur pumpa. Skär i bitar. Ansa och halvera brysselkål och tomater.
  4. Hetta upp olja i en stekkastrull. Fräs ingefära någon minut utan att bränna.
  5. Tillsätt pumpa, brysselkål och tomater. Slå på vatten och resten av glöggen. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Blanda med kött + vätska.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Passar till

Kokt ris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem