
Glöggdoftande kött- och grönsaksgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1977 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Hetta upp olja i en stekkastrull. Bryn grytbitarna runt om till fin yta. Salta och peppra.
- Tillsätt sambal och häll på hälften av glöggen. Låt småkoka under lock i cirka 2 timmar tills köttet är mört. Provsmaka. Späd med vätska vid behov, så att det inte kokar torrt.
- Skala och finhacka ingefära. Skala och kärna ur pumpa. Skär i bitar. Ansa och halvera brysselkål och tomater.
- Hetta upp olja i en stekkastrull. Fräs ingefära någon minut utan att bränna.
- Tillsätt pumpa, brysselkål och tomater. Slå på vatten och resten av glöggen. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Blanda med kött + vätska.