
Stroganoff på högrev
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3716 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så långkokas kött > Äts ej
Så lagas högrev > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Skär kött i bitar. Skala och skiva lök. Skiva svamp.
- Bryn svamp i olja och smör. Lägg i gryta. Bryn köttet runtom, lägg i gryta.
- Gryta: Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Fyll på med kalvfond så att det täcker. Koka upp. Sänk värmen så det bara sjuder. Lägg på ett lock. Sjud i 2-3 timmar. Det är klart när köttet känns mjukt och faller isär lite grann.
- Tillsätt creme fraiche. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Avsluta med dijonsenap.
- Tillbehör: Koka samtidigt ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla gurka.