Stroganoff på högrev
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så långkokas kött >

 

 

Så lagas högrev >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stroganoff på högrev

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3716 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 670 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så långkokas kött > Äts ej

Så lagas högrev > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Skär kött i bitar. Skala och skiva lök. Skiva svamp.
  2. Bryn svamp i olja och smör. Lägg i gryta. Bryn köttet runtom, lägg i gryta.
  3. Gryta: Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Fyll på med kalvfond så att det täcker. Koka upp. Sänk värmen så det bara sjuder. Lägg på ett lock. Sjud i 2-3 timmar. Det är klart när köttet känns mjukt och faller isär lite grann.
  4. Tillsätt creme fraiche. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Avsluta med dijonsenap.
  5. Tillbehör: Koka samtidigt ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla gurka.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem