Currygryta på högrev med kokosmjölk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så deglaserar man >

 

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Currygryta på högrev med kokosmjölk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 1012

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4050 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 784 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så deglaserar man > Äts ej

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär kött i kuber 4x4 centimeter. Skala och hacka lök. Strimla chili.
  2. Bryn köttet runtom i het panna med olja. Lägg i gryta.
  3. Fräs lök och vitlök i olja utan att bränna. Tillsätt curry. Fräs sakta i cirka 5 minuter. Lägg över i grytan. Deglasera (koka ur) pannan med lite buljong. Häll över i grytan.
  4. Gryta: Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljong. Koka upp. Sjud sakta under lock på svag värme i 2-3 timmar beroende på hur mört kött som används. Kontrollera att köttet täcks av vätska under koktiden.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. När köttet känns mjukt tar du av locket. Höj temperaturen lite. Koka i 5-10 minuter så att det försvinner vätska och cocosmjölken börjar ”spricka”. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Var ute i god tid så att maten är klar i tid. Det gör inget att vara färdig för tidigt, grytan kan värmas på.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem