
Currygryta på högrev med kokosmjölk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 1012

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4050 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så deglaserar man > Äts ej
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Skär kött i kuber 4x4 centimeter. Skala och hacka lök. Strimla chili.
- Bryn köttet runtom i het panna med olja. Lägg i gryta.
- Fräs lök och vitlök i olja utan att bränna. Tillsätt curry. Fräs sakta i cirka 5 minuter. Lägg över i grytan. Deglasera (koka ur) pannan med lite buljong. Häll över i grytan.
- Gryta: Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljong. Koka upp. Sjud sakta under lock på svag värme i 2-3 timmar beroende på hur mört kött som används. Kontrollera att köttet täcks av vätska under koktiden.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- När köttet känns mjukt tar du av locket. Höj temperaturen lite. Koka i 5-10 minuter så att det försvinner vätska och cocosmjölken börjar ”spricka”. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Var ute i god tid så att maten är klar i tid. Det gör inget att vara färdig för tidigt, grytan kan värmas på.Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.