
Högrevsgryta med champinjoner och lök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2736 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas högrev > Äts ej
Så lagas köttgrytor > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Tärna högrev i 3x3 cm bitar. Skala och skiva lök. Dela champinjoner.
- Gryta: Bryn köttet i het panna. Stek löken och champinjonerna. Lägg allt i en gryta. Slå på vin och buljong. Lägg i lagerblad. Koka upp. Sänk värmen. Låt sjuda sakta i 2-3 timmar beroende på hur mört kött som används.
- Smaka av med salt och peppar. Koka lite extra så att vätska kokar in lite om det behövs. Servera med lite bröd och crème fraiche.
Kockens kommentar
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.