Högrevsgryta med champinjoner och lök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas högrev >

 

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Högrevsgryta med champinjoner och lök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2736 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 544 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas högrev > Äts ej

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Tärna högrev i 3x3 cm bitar. Skala och skiva lök. Dela champinjoner.
  2. Gryta: Bryn köttet i het panna. Stek löken och champinjonerna. Lägg allt i en gryta. Slå på vin och buljong. Lägg i lagerblad. Koka upp. Sänk värmen. Låt sjuda sakta i 2-3 timmar beroende på hur mört kött som används.
  3. Smaka av med salt och peppar. Koka lite extra så att vätska kokar in lite om det behövs. Servera med lite bröd och crème fraiche.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem