Vodhino stifado, grekisk kött- och lökgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vodhino stifado, grekisk kött- och lökgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2849 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 363 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Fontana

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär kött i cirka 4 cm stora kuber. Skala schalottenlök under ljummet, rinnande vatten. Skala och hacka vitlök.
  2. Bryn schalottenlöken lätt i lite olivolja. Ta ut löken ur kastrullen. Bryn köttet till färg. Rör ner vitlöken tillsammans med köttet. Tillsätt vin och vinäger. Rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
  3. Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte, häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till. Servera med klyftpotatis eller potatismos.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem