Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2849 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Skär kött i cirka 4 cm stora kuber. Skala schalottenlök under ljummet, rinnande vatten. Skala och hacka vitlök.
- Bryn schalottenlöken lätt i lite olivolja. Ta ut löken ur kastrullen. Bryn köttet till färg. Rör ner vitlöken tillsammans med köttet. Tillsätt vin och vinäger. Rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
- Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte, häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till. Servera med klyftpotatis eller potatismos.