
Köttgryta med rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2760 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så långkokas kött > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Om pot au feu > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Skala och klyfta lök. Skala och skär ner palsternacka och morot.
- Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull. Bryn grytbitar i stekpanna i omgångar. Häll över i kastrullen med lök. Häll på vatten och fond. Låt sjuda på låg värme i 2 timmar.
- Tillsätt morot, palsternacka, enbär och rosmarin. Koka ytterligare 10 minuter.
- Skrubba jordärtskockor och skiva. Tillsätt till grytan. Koka cirka 10 minuter.
- Riv pepparrot. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt och peppar.
- Tillsätt sockerärter till grytan och låt bli varmt innan servering. Servera grytan och röran med ett gott bröd.