Köttgryta med rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så långkokas kött >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttgryta med rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2760 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 712 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så långkokas kött > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Skala och klyfta lök. Skala och skär ner palsternacka och morot.
  2. Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull. Bryn grytbitar i stekpanna i omgångar. Häll över i kastrullen med lök. Häll på vatten och fond. Låt sjuda på låg värme i 2 timmar.
  3. Tillsätt morot, palsternacka, enbär och rosmarin. Koka ytterligare 10 minuter.
  4. Skrubba jordärtskockor och skiva. Tillsätt till grytan. Koka cirka 10 minuter.
  5. Riv pepparrot. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt och peppar.
  6. Tillsätt sockerärter till grytan och låt bli varmt innan servering. Servera grytan och röran med ett gott bröd.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem