174 recept med Grönt till maten
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
En snabb variant är att köpa kokta bönor på burk, som man sköljer bort lagen ...
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Lunchfrämjandet
119 Kcal / 100g
155 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Grillpaket med feta och cannellinibönor
Att tillaga mat inlindad i folie eller papper brukar kallas "i kap...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
132 Kcal / 100g
439 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Smörslungad brysselkål
Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i ...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
122 Kcal / 100g
125 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Surkålsvarianter av burkkål
Surkål är billig och nyttig mat, som tillreds av vitkål som "suras"...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
93 Kcal / 100g
264 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Gratinerade rotfruktsstrips (tillbehör)
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
66 Kcal / 100g
59 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Ångbåtslök
Behöver man mycket lök till maten med extra smak kan ångbåtslök rekommenderas...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
37 Kcal / 100g
75 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Smålök glacé, ugnsstekt sockerglaserad lök
Oväntat gott med mild smak. Passar bland annat till alla slags ugnsstekar. St...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
43 Kcal / 100g
53 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Pepparlök (tillbehör)
Passar väl till stekt och grillat kött.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
52 Kcal / 100g
58 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Svart bönröra (tillbehör)
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
105 Kcal / 100g
227 Kcal / portion
GBR (GI) 13 / portion
-
Lättkokt blomkål med bacon
Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente). Tips! ...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
76 Kcal / 100g
165 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)