
Lättkokt blomkål med bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 165

GBR (GI) / port: 1
Recept: 662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas grönsaker > Äts ej
Om kål > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen. Hel kokas i 10-12 minuter och buketter i 3-5 minuter tills den är al dente. Ta ur blomkålen.
- Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög/hög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen.
Kockens kommentar
Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente). Tips! Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)