Lättkokt blomkål med bacon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas grönsaker >

 

 

Om kål >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lättkokt blomkål med bacon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 165

GBR (GI) / port: 1

Recept: 662 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 219 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Om kål > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen. Hel kokas i 10-12 minuter och buketter i 3-5 minuter tills den är al dente. Ta ur blomkålen.
  2. Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög/hög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen.

Kockens kommentar

Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente). Tips! Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Kötträtter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem