Lättkokt blomkål med bacon
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 76
            Kcal / portion: 165
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas grönsaker > Äts ej
Om kål > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen. Hel kokas i 10-12 minuter och buketter i 3-5 minuter tills den är al dente. Ta ur blomkålen.
 - Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög/hög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen.
 
Kockens kommentar
Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente). Tips! Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)