Vinbräserad hel fläskkarré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vinbräserad hel fläskkarré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 829

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3314 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 526 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min + 3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa bort hinnor och fett från köttet. Salta och peppra.
  3. Bräsera: Hetta upp matfett i stekgryta på hög värme. Bryn köttet runt om till fin stekyta. Häll på vin. Lägg på lock och ställ in i ugn. Låt stå i 3 timmar eller längre.
  4. Tillbehör: Skala och tärna eller skiva potatis. Råstek potatisen knaprig på hög värme i rikligt med smör. 
  5. Låt blomkål småkoka i 10-12 minuter.
  6. Sås: Sila upp steksky från grytan. Tillsätt grädde. Låt småkoka ett par minuter. Smaka av. Om alltför salt kan socker eller gelé tillsättas. Om tjockare konsistens önskas tillsätt lite stärkelsemjöl och låt småkoka några minuter.

Kockens kommentar

Köttet skall nästan falla sönder och förstörs inte av lång tid i ugnen, förutsatt att det ligger i gryta med lock. Laga gärna en extra stor bit kött. Överskott blir till utmärkt restmat, uppvärmt eller som kallskuret på smörgåsar med gurka eller dylikt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.

Passar till

Råstekt potatis i panna

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem