Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 4
Recept: 302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.
- Bryn löken i rikligt med matfett (smör) på medelhög värme ca 10 minuter, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.
- Koka: Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska.
Kockens kommentar
Behöver man mycket lök till maten med extra smak kan ångbåtslök rekommenderas. Namnet från rätten Ångbåtsbiff, som serveras med denna lök.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)