Ångbåtslök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ångbåtslök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 4

Recept: 302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 204 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.
  2. Bryn löken i rikligt med matfett (smör) på medelhög värme ca 10 minuter, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.
  3. Koka: Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska.
2205

Kockens kommentar

Behöver man mycket lök till maten med extra smak kan ångbåtslök rekommenderas. Namnet från rätten Ångbåtsbiff, som serveras med denna lök.

Alternativ

Ångbåtsbiff

Smålök glacé i ugn

Bräserad glaserad smålök

Karamelliserad skivad lök

Pepparlök

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem