Smålök glacé, ugnsstekt sockerglaserad lök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strösocker

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

Persilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smålök glacé, ugnsstekt sockerglaserad lök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 4

Recept: 211 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 122 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Strösocker 0%

Matolja (rapsolja) 0%

Persilja 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ēC.
  2. Skala och koka löken i 15 minuter. Kokning mjukar upp och tar bort den "råa" smaken.
  3. Lägg löken i en infettad ugnsäker form. Sätt in i ugnen minst 1 timme.
  4. 15 minuter innan löken är färdig, droppa lite olja på löken och häll en "sockertopp" på varje lök.
  5. Finhacka eller klipp persilja och strö över.

Kockens kommentar

Oväntat gott med mild smak. Passar bland annat till alla slags ugnsstekar. Stek dem då samtidigt med steken i ugnen. En variant på detta recept är recept > Oignons glaccés ā brun. Se receptet via länk nedan.

Passar till

Fläsksida

Oignons glaccés ā brun

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem