
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 190

GBR (GI) / port: 7
Recept: 759 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kryddbukett, kryddpåse > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala löken. Lägg gärna kryddorna i kryddpåse. Läs mer > Om kryddbukett, kryddpåse.
- Stek: Värm upp olja och smör i stekpanna eller stekkastrull. När smöret börjar fräsa lägg i löken. Stek över måttlig värme i cirka 10 minuter utan att svartbränna. Rulla runt dem så att de får fin brun färg runt om. Akta så att inte skalet skadas.
- Koka: Häll på buljong eller annan vätska. Lägg i kryddpåsen, salta och peppra. Lägg på lock och låt sjuda sakta på svag värme i 40-50 minuter tills vätskan försvunnit. Akta så att löken inte bränns vid. Löken skall vara genommjuk, men samtidigt behålla sin form.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör till mat, särskilt till stekt kött, eller i grytor där bruna färger gör sig bättre än bleka, till exempel i Boeuf bourguignon, coq au vin och bruna frikasséer. Som tillbehör gärna rullade i mjukt smör och garnerad med hackad persilja (fr. Petits oignons persillés), eller tillsammans med andra grönsaker som stekta champinjoner, glaserade rotfrukter, kronärtskocksbottnar eller stekt potatis (fr. Petits oignons en garniture). En variant på detta recept är recept > Smålök glacé som tillagas i ugn. Se dito recept via länk nedan.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)