
Ugnsbakad hel lök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 4
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Townsend" under bilden ovan.- Värm upp ugnen till 175ºC (150-200ºC).
- Baka: Lägg in löken med skal och låt den baka tills genomstekt vilket tar cirka 45 minuter för en hel stor gul lök i 175ºC.
- Servera som ett utmärkt gott tillbehör till mat främst kötträtter. Skala löken innan servering. Garnera gärna en en klick smör och något kryddgrönt.
Kockens kommentar
Varken ugnstemperatur eller tillagningstid spelar så stor roll. Fungerar ungefär som ugnsbakad potatis. Skalet fungerar som skydd mot svartbränning. Lägg in löken samtidigt i ugnen till exempel när man lagar en stek.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)