Rostad eller grillad vitlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Elefantvitlök

 

 

Rosmarin färsk

 

 

Timjan färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rostad eller grillad vitlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 6

Recept: 496 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 58 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Elefantvitlök %

Rosmarin färsk 0%

Timjan färsk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Tastemade" under bilden.

  1. Värm upp ugnen på 200°C.
  2. Skär av den spetsiga ovansidan så att lökklyftorna exponeras. Har man tillgång till elefantvitlök kan den användas (se kommentar). Lägg löken i ugnsfast form eller i en muffinsform.
  3. Häll matolja på löken, fyll hålen. Krydda med salt och peppar. Även med rosmarin eller timjan om så önskas. Täck ytan med folie. Gör foliepaket om löken skall grillas.
  4. Ställ in i ugnen eller lägg paketen på grillen i 30-40 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Kläm ut lökklyftorna ur löken (se filmen) eller pilla ut dem med en smal kniv.
  6. Löken är god att ätas som den är på en rostad smörgås som i filmen eller som tillbehör till mat eller mosad som smaksättare. Passar på bakad potatis med gräddfil eller mixad med parmesan.

Kockens kommentar

Elefantvitlök är som en stor vitlök men inte lika "klyftig" och har mildare smak. Läs mer, klicka på ingrediensen. 

Alternativ

Ugnsbakad hel lök

Ugnsstekt sockerglaserad lök

Bräserad glaserad smålök

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem