
Fläsksida med lök glacé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så knapersteks svål > Äts ej
Så lagas fläsksida > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Stek: Skär gärna ett rutmönster i svålen. Lägg fläsksidan på ugnsgaller med plåt under. Häll vatten på plåten. Sätt in i ugnen i cirka 3 timmar. Ös steken med lite vatten/sky då och då. Ta ut köttet och låt den vila i 15 minuter.
- Lök: Skala och koka löken i 15 minuter. Lägg löken i en ugnssäker form och sätt in i ugnen cirka 1,5 timme (halva köttiden).
- Glasera: När 20 minuter återstår av stektiden: Häll på en topp socker på varje lök.
- Tillbehör: Skala och tärna potatis. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen 5-10 minuter tills knaprigt (inte för mkt i pannan samtidigt).
- Förbered eventuell sallad.
Kockens kommentar
Svålen på fläsksidan kan knaperstekas. Läs mer > Så knapersteks svål. Se recept > Knaperstekt fläskstek.
Näring: Hel fläsksida med svål är mycket kaloririkt, medan köttdelen är ganska mager. Svål och fettkappa utgör 25-30% av en fläsksida. I det här receptet blir svålen hård och oätlig. Den skärs bort med större delen av fettkanten innan servering, varvid det mesta av fettet försvinner. Detta beaktats i receptet med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv