Enkel löksås, bondsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om vita såser >

 

 

Färdiga vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel löksås, bondsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 132

GBR (GI) / port: 1

Recept: 396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 113 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vita såser > %

Färdiga vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (8 min )

  1. Finhacka lök.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Fräs löken mjuk och glansig i cirka 5 minuter utan att bränna.
  3. Ströa över mjöl under omvispning. Klicka i lite smör under omvispning. Tillsätt mjölk under omvispning.
  4. Låt småkoka några minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Sila såsen om slät sås önskas.

Kockens kommentar

Löksås i sin enklaste form kallas bondsås, ursprungligen bestående av stekflott, hackad lök, mjöl och vatten. Numera förfinad md smör, mjölk eller grädde och annat.

Passar till

Rimmad fläsksida

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem