Knaperstek skinka på danskt vis
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 255
            Kcal / portion: 478
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 17%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas skinka > Äts ej
Så knapersteks svål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "REMA" under bilden.
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Kött: Snitta med vass kniv svålen längs med, eller gör ett rutmönster.
 - Häll vatten i en stor ugnsform. Tillsätt svartpepparkorn och lagerblad. Lägg ner köttbiten med svålsidan ner. Salta rikligt på köttet. Vrid med svartpepparkvarn över.
 - Ugnslaga: Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och vänd steken. Salta ovansidan väl. Sätt tillbaka i 40 minuter. Steken är klar vid kärntemperatur 70°C+ och när svålen fått fin färg och skorpa. Detta gäller en mindre stek, se kommentar.
 
Kockens kommentar
Större stekar tar längre tid och tillaga, varvid ugnstemperatur 200°C är för hög för att samtidigt få en fin knaprig svål utan att svartbränna. Då behöver man initialt tillaga i lägre värme (läs mer > Så lagas skinka). Se recept via länk nedan > Skinka med knaprig svål.Passar till
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv