
Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 153

GBR (GI) / port: 0
Recept: 915 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 13%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
- Avfetta steksky om sådan finns tillgänglig från tillagning av huvudråvara. Läs mer > Så avfettar man.
- Finhacka lök och fräs den sakta i smör eller stekfett på medelvärme i 2 minuter utan att ta färg.
- Tillsätt vin och koka snabbt ner till 1/5-del.
- Tillsätt brun grundsåsen och eventuell steksky.
Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar så att den får en tydlig pepprig smak. - Sauce piquante: Tillsätt finhackad kapris och/eller pickles i såsen mot slutet.
- Ta av kastrullen och montera smör klickvis innan servering. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Sauce Diable serveras till stekt kyckling, stekt eller bräserat griskött, fläskkotletter, oxkött eller köttrester. Läs mer > Mörka såser. Jämför recept > Poulet grillé ā la Diable. I brist på brun grundsås används en avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond (se recept via länk nedan). Såsen blir avancerad om grundsås måste tillredas.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)