Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 18
            Kcal / portion: 19
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 93 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rör ut stärkelsemjölet i lite kall buljong. Potatis- och rismjöl kan ersätta majsstärkelsen. Arrowrot används när såsen skall vara klar, genomskinlig.
 - Vispa ner resten av buljongen. Tillsätt madeira, portvin eller konjak om så önskas.
 - Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av.
 
Kockens kommentar
I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Koncentratet bör dock smaksättas ytterligare. Se recept > Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)