Vitkålssallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kål >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitkålssallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 1

Recept: 644 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 223 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kål > Äts ej

Om sallader > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort den grova stockdelen på kålen. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Grovriv morot, grovhacka lök. Blanda.
  2. Rör samman yoghurt eller gräddfil med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda dressing med sallad. Täck över och ställ kallt.  Helst över natt.

Kockens kommentar

Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw.

Passar till

Revbensspjäll

Alt: Coleslaw

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem