Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 72
            Kcal / portion: 161
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 644 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skär bort den grova stockdelen på kålen. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Grovriv morot, grovhacka lök. Blanda.
 - Rör samman yoghurt eller gräddfil med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
 - Blanda dressing med sallad. Täck över och ställ kallt. Helst över natt.
 
Kockens kommentar
Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)